Bodetax

Zorg in vervoer – Met zorg voor de klant en comfortabel onderweg naar jouw bestemming.

Over ons

Bodetax is een taxibedrijf dat al sinds de jaren 50 taxivervoer verzorgt in de regio en daarbuiten. Voorheen als gebroeders Bode zijn zij begonnen met een eerste Chevrolet. In de loop der jaren werd de nadruk gelegd op schoolvervoer en vervoer naar dagbestedingen voor mensen met een beperking. 

Inmiddels onder de naam Bodetax zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met 40 taxi’s. Wij onderhouden nauwe contacten met diverse zorginstellingen en wij bedienen grote groepen mensen met en zonder beperking. Regelmatig voeren wij met instellingen overleg over het verbeteren van onze dienstverlening.
Onze chauffeurs zijn bijzonder toegewijd en beschikken over alle noodzakelijke vaardigheden die het beroep van taxichauffeur met zich meebrengt. Er wordt zorg gedragen voor voldoende scholing en training. Dienstbaarheid en nauwkeurigheid staan daarbij hoog in het vaandel.

De centrale

Ieder dag begeleiden wij 40 taxibussen op weg naar cliënten, naar dagbesteding, ziekenhuis of instelling. Wij zoeken een oplossing voor een knelpunt en na een werkdag zorgen wij dat iedereen weer veilig en netjes terug is op de plaats van bestemming.
Samen met de chauffeurs is dat een hele uitdaging. Wij doen dit met veel voldoening.

Al 60 jaar jouw regiotaxi 

Hoe werkt een Tribus – rolstoeltaxi?
Klik hier.

Geschiedenis

 


Van fietsenmaker tot Bodetax: ‘zorg in vervoer’.

Bodetax Giessenburg is ontstaan uit het taxibedrijf van de gebroeders Bode Freek, Jan en Marius. Freek zag in 1923 het levenslicht Jan in 1927 en Marius in 1929.

 

Op- en neergaande tijden zorgden ervoor dat uiteindelijk het taxibedrijf het meest winstgevende bleek te
zijn. De broers trokken zich gaandeweg terug en in 1992 werd de stichting in het leven geroepen; ‘Bodetax’ Later in de tijd kwamen de Mercedes Sprinters. De bussen werden geschikt gemaakt voor groeps- en
rolstoelvervoer. Met de voortschrijdende technieken van o.a. Tribus werd het vervoer steeds gemakkelijker
en veiliger.
Inmiddels aangeland in de 21e eeuw gingen perfectie en duurzaamheid een rol spelen en is ingezet op milieuvriendelijk vervoer. De aanschaf van de eerste elektrische bussen is inmiddels een feit. Er kwam zelfs een grote bus voor 19 personen.
Bodetax is van oudsher geworteld in deze regio, bekend om zijn degelijkheid, klantgerichtheid en service.
Bodetax beweegt zich en vernieuwt zich voortdurend met als kernactiviteit het vervoer van mensen met een
beperking, werknemers- en groepsvervoer, luchthavenvervoer en vervoer van en naar feesten en partijen. Als bijzonderheid bieden wij “Nostalgieritten” aan. Mensen die herinneringen willen ophalen of gewoon een dagje willen rondtouren door de regio, bieden wij een onvergetelijke dag aan.
Samengevat: Bodetax ‘zorg in vervoer’. Wil je meer lezen over de geschiedenis van Bodetax, klik dan hier. 

Wat onze klanten zeggen:

 

“Iedere ochtend brengt mijn eigen chauffeur mijn gehandicapte kind naar de opvang en brengt haar ’s middags weer veilig terug. Het voelt vertrouwd dat hij met zoveel zorg zijn werk doet.”

“Als ’s morgens het smsje in mijn telefoon staat, weet ik dat mijn taxi eraan komt. Ik hoef niet te haasten of lang te wachten, De taxi is bijna altijd op tijd en dat geeft rust.”

“Wij moesten om zes uur op Schiphol staan bij vertrekhal 3. Keurig op tijd stond de taxibus bij ons in de straat en konden mijn ouders, mijn zus met haar man en ik instappen. Met de lift hijst de chauffeur de zware koffers in de bus en met 100%NL op het gemak naar de luchthaven. Thuis al begon onze vakantie.”

Wij hebben een Nostagie-rit geboekt bij Bodetax. Een onvergetelijke dag.
“Het gebruik van de rolstoeltaxi is mijn tante goed bevallen. Zij is gebonden aan een passieve rolstoel. De chauffeur was keurig op tijd en uiterst behendig en behulpzaam met het in en uit de taxi rijden. Hij ging onder het rijden het gesprek aan en wist mijn tante, wiens nervositeit hij wel opmerkte, op haar gemak te stellen.

Na het bezoek aan haar zus in Giessenburg hebben we nog een rondje door het dorp gereden, langs voor mijn tante vertrouwde plekken. Daarna weer terug naar de zorginstelling in Haaften, waar ze sinds twee jaar woont. Een spannende en vermoeiende middag, maar zeer de moeite waard en wellicht voor herhaling vatbaar.
Met dank aan Bodetax.